h

Bezoek Emile Roemer brengt politiek stapje dichterbij

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 februari 2014

Bezoek Emile Roemer brengt politiek stapje dichterbij

Op Vrijdag 21 februari heeft Saskia Dolleman, namens de SP Doetinchem, een kleine attentie gebracht bij het jongerencentrum van Doetinchem in de Gruitpoort. De attentie is een blijvende herinnering aan het bezoek van Emile Roemer aan  de SJOG jongeren in Doetinchem. Op 8 februari 2014 werd er gediscusieerd over de thema’s werk, wonen en jeugdzorg . 

Saskia Dolleman (SP kandidaat gemeenteraadslid nr. 6): "Uiteraard verstoorde ik daar een actieve groep jongeren die bezig waren met het ontwikkelen en organiseren van een nieuwe activiteit; voor en door jongeren."

 

De foto van Emile Roemer in het Jongerencentrum, met een klein verslagje staat nu in de 'huiskamer'. Jongerenwerker Nikki van Duren nam het aandenken namens de SJOG jongeren in ontvangst. Nikki vertelde dat door het gesprek met Emile de politiek dichterbij is gekomen en ook een stuk persoonlijker is geworden.

Nikki van Duren: "Politiek was altijd een ver van hun bed show. De komst van Emile Roemer en SP Doetinchem is een positief initiatief geweest".

In het jongerencentrum wordt na het bezoek van Emile meer gesproken door de jongeren over politiek en dat sluit helemaal aan bij een project die zij zelf gestart waren om jongeren meer politiek bewust te maken. Stemmen is belangrijk. Emile Roemer over het stemmen tijdens zijn bezoek aan de SJOG: "Als je niet stemt, moet je daarna ook je waffel houden".

U bent hier