h

Jongeren

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

14 maart 2014

Eerste Keer? Ga voor Safe. Stem SP!

Afgelopen vrijdagavond hebben jongeren van de SP afdeling ROOD aan de jonge stappers condooms uitgedeeld onder de leus - Eerste keer? Ga voor Safe. Stem SP! - Na het bezoek van Emile Roemer aan de SJOG begin februari werd nog maar eens onderstreept hoe belangrijk het is dat ook jongeren aanstaande woensdag gaan stemmen. De condoomactie van vrijdag werd ondersteund met een laserprojectie op de Catharinakerk. Na middernacht werd in Café Merleyn nagepraat door de jonge SP leden. Het bewijst nog maar eens dat politiek ook leuk kan zijn.

Lees verder
5 maart 2014

5 vragen over de Participatiewet

Nog niet zo lang geleden debatteerde de Tweede Kamer over de Participatiewet. De SP heeft volmondig tegen deze wet gestemd. Maar wat houdt die wet nu precies in en waar maakt de SP zich zorgen om?

Lees verder
28 februari 2014

Bezoek Emile Roemer brengt politiek stapje dichterbij

Op Vrijdag 21 februari heeft Saskia Dolleman, namens de SP Doetinchem, een kleine attentie gebracht bij het jongerencentrum van Doetinchem in de Gruitpoort. De attentie is een blijvende herinnering aan het bezoek van Emile Roemer aan  de SJOG jongeren in Doetinchem. Op 8 februari 2014 werd er gediscusieerd over de thema’s werk, wonen en jeugdzorg . 

Lees verder
25 februari 2014

Ook de jongeren tellen mee!

Op zondag 23 februari werd het jongerendebat gehouden van Soulfood politics in de Uitgeverij te Doetinchem. Bij dit debat waren lijsttrekker Hans Boerwinkel en ons jongste kandidaatsraadslid Naomi Wartenberg aanwezig. Opvallend was hierbij de afwezigheid van de jongeren zelf en de grote opkomst van de achterban van de lokale partijen.

Lees verder
10 februari 2014

Emile gaat "op de vuist" met de SJOG jongeren

Op 8 februari 2014 bezocht Emile Roemer  Doetinchem tijdens zijn toer door de Achterhoek. De SP Doetinchem was te gast tijdens een gesprekmiddag op de SJOG. De jongeren werden uitgedaagd om in discussie te gaan over de thema’s werk, wonen en jeugdzorg. Daarbij werden zelfgemaakte vragen gesteld aan Emile Roemer. De jongeren gingen volledig op in de discussie en stelden zeer creatieve vragen aan Emile.

Lees verder
8 februari 2014

"Van dit soort gesprekken met jongeren krijg ik zoveel energie!"

Emile Roemer heeft vandaag een toer door de Achterhoek gemaakt. Emile bracht een bezoek aan de DRU in Ulft. In Doetinchem ging hij in gesprek met de SJOG jongeren en bracht een bezoek aan de Mini Manna Markt. De Brandweerkazerne van Winterswijk sloot de reeks van 4 bezoeken in de Achterhoek af. De SP afdelingen in  de Achterhoek kijken met veel plezier terug op het bezoek van  Emile Roemer.

Lees verder
4 februari 2014

Emile Roemer gaat op de vuist met SJOG jongeren.

Emile Roemer komt naar Doetinchem. Tijdens een gesprek met de Doetinchemse jongeren eet hij een "broodje op de vuist" in de Gruitpoort. Gesprekstof genoeg! Niet alleen landelijk maar ook lokaal wordt er steeds meer bezuinigd op de jongeren. Cultuur, sport, bibliotheken, lokale festivals, jeugdzorg en jongerenwerk staan onder druk. De werkeloosheid onder jongeren neemt nog steeds dramatisch toe. 

Lees verder
3 februari 2014

Emile Roemer brengt bezoek aan Doetinchem

Aanstaande zaterdag brengt SP-leider Emile Roemer een bezoek aan de Achterhoek. ’s Ochtends gaat hij langs bij het DRU-complex in Ulft. Daar krijgt hij een rondleiding door het gebouw en worden de problemen over het exploitatietekort van het complex besproken.

Lees verder
2 mei 2013

Lieke Smits aanwezig tijdens ROOD bijeenkomst

Vrijdagavond 26 april is Lieke Smits bij de ROOD bijeenkomst in de Zuwe aanwezig geweest. Deze bijzondere avond was georganiseerd door de afdeling Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Lees verder
23 april 2013

Roodavond 26 April

Moet het anders? Maak jij je zorgen? Wij willen graag van je horen en kijken wat we (eventueel samen) kunnen doen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier