h

Emile Roemer gaat op de vuist met SJOG jongeren.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

4 februari 2014

Emile Roemer gaat op de vuist met SJOG jongeren.

Emile Roemer komt naar Doetinchem. Tijdens een gesprek met de Doetinchemse jongeren eet hij een "broodje op de vuist" in de Gruitpoort. Gesprekstof genoeg! Niet alleen landelijk maar ook lokaal wordt er steeds meer bezuinigd op de jongeren. Cultuur, sport, bibliotheken, lokale festivals, jeugdzorg en jongerenwerk staan onder druk. De werkeloosheid onder jongeren neemt nog steeds dramatisch toe. 

Emile Roemer over werk: "Oudere werknemers die al lang actief zijn op de arbeidsmarkt moeten de mogelijkheid krijgen een stapje terug te doen. Zo wordt er plaats gemaakt voor werkzoekende jongeren. Ook moeten oudere werknemers de kans krijgen jongeren te scholen binnen het bedrijf. Zo maken we gebruik van de kennis van ouderen en de energie van jongeren."

De toegankelijkheid van het hoger onderwijs staat op het spel. Aan de jeugdwerkloosheid doet het kabinet van PvdA en VVD niets. Er is geen plan om de stijgende werkloosheid onder jongeren aan te pakken. Tegelijkertijd wordt er een recordbedrag bezuinigd, bezuinigingen die diepe gaten slaan in de economie en de samenleving.

De SP staat "zij-aan-zij" met scholieren en studenten die zich uitspreken vóór de studiefinanciering. We voeren samen met bewoners actie om achterstallig onderhoud aan te laten pakken en strijden samen met jongeren voor een skatebaan, voetbalveld of andere voorzieningen in de buurt. Emile Roemer roept de Doetinchemse jongeren op om te gaan stemmen op 19 maart. Door te stemmen neem je verantwoordelijkheid voor je eigen toekomst. En dat is in deze periode absoluut noodzakelijk.

SP lijsttrekker Hans Boerwinkel over de jongeren van de SJOG: "4 jaar geleden was de SJOG (jongerencentrum Doetinchem) nog maar een idee. Een groep van 40 tot 50 jongeren heeft toen voor de gemeenteraadsverkiezingen flink van zich laten horen. En ze kregen het voor elkaar. Zo zie je maar wat kunt bereiken met elkaar!"

Eerste keer? Ga voor Safe, Stem SP!

Wil je ook komen? Meld je aan bij:

U bent hier