h

SP opnieuw op bezoek in de Vogelbuurt Gaanderen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

8 maart 2014

SP opnieuw op bezoek in de Vogelbuurt Gaanderen

De SP Doetinchem heeft 8 maart opnieuw een bezoek gebracht aan Gaanderen. De bewoners in de Vogelbuurt en het voormalige Pelgrimterrein werden huis aan huis bezocht door onze SP leden. Statenlid Peter de Vos ( nr. 7 op de Doetinchemse SP lijst) woont in de Vogelbuurt. Hij overtuigde meerdere "niet stemmers" op 19 maart te gaan stemmen voor een 100% Sociaal Gaanderen.

4 jaar geleden bezocht de SP Doetinchem ook al eens de Vogelbuurt in Gaanderen. Een van de actuele problemen was toen, en is nu nog steeds, het verkeersprobleem in de Vogelbuurt. Een (cynisch) citaat van onze website op 19-02-2010: "De buurtbewoners willen dat de wijk een 30 km wijk wordt. Zelfs de rijksweg heeft een maximale snelheid van 30 km. Voor de liefhebbers: Als je eens lekker wilt scheuren moet je in de Langstraat, Merelstraat of Vinkestraat zijn! Daar kun je nog met 50 per uur tussen de spelende kinderen racen."


Antoon Morsink en Belinda Stinissen-Bergervoet

Het lijkt er op dat de wijken in Doetinchem alle aandacht krijgen en Gaanderen achterblijft. Er ligt al een compleet verkeersplan klaar voor Gaanderen. Dat plan moet in zijn geheel worden beoordeeld en vastgesteld. Vervolgens kan het, eventueel gefaseerd, worden uitgevoerd. Er moet snel duidelijkheid komen welk straten wel en niet worden aangepakt. Die verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie bij de gemeente waarbij er wordt samengewerkt met de dorpsraad en de wijken.

Peter de Vos: " De tijd van praten is voorbij, als de SP in het college zit zullen we ons hard maken voor een snelle oplossing van de verkeersproblematiek in Gaanderen. Dat wil niet zeggen dat we alles in 1 keer kunnen oplossen exact zoals in het verkeersplan beschreven staat. Er moet wel snel duidelijkheid komen. Linksom of rechtsom, Gaanderen verdient veilige straten voor onze kinderen en ouderen."


Samenkomst SP leden Leeuwerikstraat Gaanderen

U bent hier