h

Voorzitter Peter de Vos

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

Peter de Vos is bijna 20 jaar lid van de SP. Naast voorzitter van de SP afdeling Doetinchem onderhoudt hij  onze website en is Statenlid in de provincie Gelderland.

Peter en Vos: "In de Politiek doe ik verwoede pogingen om iets te veranderen in onze samenleving. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Ik streef naar meer menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Uiteindelijk zullen de veranderingen uit onze maatschappij zelf moeten komen."

10 april 2014

Informatieronde in het kader van de coalitievorming 2014-2018

Verslag van het gesprek met de heer H. Boerwinkel en de heer P. De Vos van de fractie van de SP met de informateur informateur G. Jansen op 29 maart 2014 en een tweede gesprek op 4 april 2014, stadhuis Doetinchem Belangrijke inhoudelijke hoofdpunten voor de SP:

Lees verder
2 april 2014

Peter de Vos presenteert “Gelderland Leest”

Op 28 maart 2014 organiseerde de Gelderse SP-Statenfractie een symposium over de toekomst van de bibliotheken in Gelderland. Rond 50 bezoekers luisterden naar interessante sprekers en discussieerden samen met een deskundig panel over het rapport “Gelderland leest”. Gedeputeerde Traag beloofde dat ze het initiatief zou nemen om belanghebbenden bij elkaar te brengen om hier een vervolg aan te geven.

Lees verder
26 maart 2014

“Gelderland Leest” SP toekomstplan bibliotheken

De SP presenteert vandaag het plan “Gelderland Leest” waarin de partij een minimum norm wil stellen voor bibliotheekvoorzieningen in Gelderland. De SP heeft onderzoek gedaan naar het verdwijnen van bibliotheekvoorzieningen in Gelderland en constateerde dat het aantal bibliotheekvoorzieningen hard achteruit is gegaan.

Lees verder
8 maart 2014

SP opnieuw op bezoek in de Vogelbuurt Gaanderen

De SP Doetinchem heeft 8 maart opnieuw een bezoek gebracht aan Gaanderen. De bewoners in de Vogelbuurt en het voormalige Pelgrimterrein werden huis aan huis bezocht door onze SP leden. Statenlid Peter de Vos ( nr. 7 op de Doetinchemse SP lijst) woont in de Vogelbuurt. Hij overtuigde meerdere "niet stemmers" op 19 maart te gaan stemmen voor een 100% Sociaal Gaanderen.

Lees verder
3 maart 2014

Verkiezingsdebat dorpsraad Gaanderen

Op 3 maart is in de voormalige bibliotheek aan de Pelgrimstraat door de dorpsraad van Gaanderen  een debat georganiseerd. De dorpsraad wilde Gaanderen  kennis laten maken met de te kiezen kandidaten en andersom de kandidaten met Gaanderen. Op de agenda stonden onderwerpen als verkeer (o.a. Rijksweg, Hoofdstraat, veiligheid), voorzieningen (o.a. consultatiebureau, leegstand van scholen en kerk, bibliotheek), krimp en vergrijzing en participatie initiatieven.

Lees verder
29 januari 2014

Opinie: Sportvoeding of zwemles?

SP-Statenlid en voormalig wielrenner Peter de Vos vraag zich soms hoofdschuddend af waar de provincie het geld voor sport aan besteed. De provincie komt met een plan 4 miljoen te investeren in voeding voor topsporters. De SP ziet liever dat het geld wordt besteed aan zwemlessen voor het toenemende aantal kinderen dat niet kan zwemmen.

Lees verder
15 november 2013

Sensire. En hoe verder?

3 juni 2013. Vanaf deze inmiddels legendarische avond voeren thuiszorgmedewerkers van Sensire acties tegen hun ontslag. Sensire ontsloeg 800 medewerkers en van 300 wordt het contract niet verlengd. De thuiszorgorganisatie stelde een sociaal plan op die ze er snel wilden doordrukken. Dit sociaal plan behelsde onder andere, dat de medewerksters gedurende een jaar na hun ontslag aangevuld werden tot 100% van hun salaris op hun wachtgeld.

Lees verder
4 september 2013

dinsdag 3 september 2013 Actie in de Achterhoek bij Sensire

Het kan niemand zijn ontgaan, er is grote onrust bij zorgorganisatie Sensire in de Achterhoek die 1100 medewerkers op straat wil zetten. De SP steunt al weken de thuiszorgers. Ook ons Achterhoekse Statenlid Peter de Vos is regelmatig aanwezig om de Sensire-medewerkers te steunen. Op maandag 2 september zijn opnieuw honderden Sensire-medewerkers samengekomen in de grote AbvaKaboFNV tent voor het Sensire hoofdkantoor in Varsseveld en Peter was erbij met andere SP-ers om om het Sensire personeel een hart onder de riem te steken.

Lees verder
19 juni 2013

woensdag 19 juni 2013 Peter de Vos op werkbezoek bij Wedeo

SP Statenlid Peter de Vos was op vrijdag 14 juni 2013 met SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut op bezoek bij de Wedeo (de Sociale Werkvoorziening van de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek). Tijdens het bezoek hebben ze uitgebreid gesproken met de werknemers van Wedeo. Op dit moment weet de Wedeo ’sociaal’ en ‘werk’ voor mensen met een arbeidsbeperking goed te combineren. De vraag is, hoe lang nog?

Lees verder

U bent hier