h

Waarom miljarden naar banken, Europa & vliegtuigen terwijl mensen niet rondkomen?

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

1 maart 2014

Waarom miljarden naar banken, Europa & vliegtuigen terwijl mensen niet rondkomen?

Op het moment dat de Carnavalsoptocht op punt stond om te vertrekken stond Lijsttrekker Hans Boerwinkel samen met zijn SP vrienden te folderen op de zaterdagmarkt in Doetinchem. In gesprek met de Doetinchemmers bleek dat de bezuinigingen op het inkomen van mensen met een kleine portemonnee tot veel onbegrip leidt. Waarom miljarden naar de banken, europa, vliegtuigen en andere onzin terwijl de gewone mensen niet kunnen rondkomen. Veel mensen gaan daarom niet meer  stemmen.

Hans Boerwinkel: "Ik begrijp dat wel. Het is natuurlijk ook niet meer te verkopen wat de politiek in den Haag er nu van maakt. Ongelofelijk dat een rijk land als Nederland niet instaat is te zorgen voor onze jongeren, ouderen, de mensen met een beperking of mensen zonder werk. Als je hoort dat ouderen zich aan een brug vastketenen omdat ze uit hun verzorgingstehuis weg moeten door de bezuinigingen, dan schaam ik me diep. Dat is ook niet meer uit te leggen. Ik probeer natuurlijk iedereen over te halen om in ieder geval toch te gaan stemmen. De gemeente wordt voor steeds meer belangrijke zaken verantwoordelijk. Zonder SP in het college zal dit leiden tot een verschuiving naar rechts. Daar wil ik niet aan denken. Nog meer mensen bij de voedselbank. Nog meer mensen die moeten werken voor een uitkering. Meer afbraak van de vaste banen ten gunste van werken zonder rechten en toekomst. Dat mag niet gebeuren! Dat het beter kan zien we bijvoorbeeld in Heerlen waar de SP in het college zit. Deze stad is nu 2x uitgeroepen tot sociaalste stad van Nederland."

Een citaat van 1 de voorbijgangers: "Vroeger stemde ik altijd GroenLinks. Bij de vorige verkiezingen PvdA. Deze keer wordt het zeker de SP. Ik zie zoveel armoede om me heen. Ik kan het prima doen, op dit moment spring ik financieel bij voor 2 mensen. En het wordt voor hun steeds zwaarder!"

U bent hier