h

STEMMEN VOOR ZORG

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

23 juli 2014

STEMMEN VOOR ZORG

(Door Jaco te Hennepe)
Vaak wordt politici verweten dat ze hijgerig achter de laatste hypes aanlopen om hun naamsbekendheid te vergroten. En tegelijkertijd krijgen ze voor de voeten gegooid dat ze weinig klaarmaken, dat de hoge heren toch alles beslissen. Sinds eind maart van dit jaar zit ik in de gemeenteraad van Doetinchem en hoor ik dus ook bij ‘de politiek’. Nou krijgt de gemeenteraad nog geen fractie van de belangstelling van Den Haag met z’n Tweede Kamer. Geen televisie en maar af en toe een journalist, voor de media hoeven wij het dus niet te doen. Waarom maakt de SP dan toch kabaal?

In het debat over de zorg op 17 juli jl. hebben wij als enige partij TEGEN gestemd. Omdat de toegang tot de zorg sterk wordt beperkt en van het beschikbare zorggeld ook nog eens een aantal procenten wordt afgehaald als reserve voor tegenvallers. Reserveren voor tegenvallers is verstandig, maar daarvoor extra korten op zorg? Vinden wij niet. Daarom was en is de SP tegen. Helaas staan wij daarin alleen. En zo komt het dat de hoge heren, ofwel het college, op dit moment toch hun zin krijgen.

Moeten we dan maar stoppen met heisa maken? Nee, want onze kiezers verwachten dat ook hun stem in de raadszaal klinkt. Bovendien, als we allemaal braaf achter het college aanlopen, wat valt er dan straks nog te kiezen? Onze analyse is helder en onze conclusies zijn duidelijk; die stoppen we niet stilletjes ergens weg. De komende maanden zullen we in samenwerking met anderen onze stem ook buiten de raadszaal laten horen.

U bent hier